Potrivit multor proprietari care planuiesc sa vanda un imobil, cheia unei vanzari de succes este locatia. Acest lucru ii face sa creada cu tarie in ideea ca, odata ce locuinta se afla intr-o locatie buna, vanzarea ei este mai mult decat sigura si intr-un termen scurt.
Adesea, insa, aceasta atitudine schimba prioritatea unor factori care sunt cruciali pentru pregatirea vanzatorului, care se reflecta inevitabil asupra luarii deciziilor corecte. De aceea in acest articol s-au pregatit cateva sfaturi pentru a asigura abordarea corecta a vanzarii unui imobil.
- Alegerea momentului potrivit
Piata imobiliara este caracterizata de o dinamica de invidiat. Pentru selectarea momentului potrivit privind vanzarea unui imobil, sunt importante ritmul de dezvoltare si relatia dintre cerere si oferta, precum si situatia actuala a pietei.
Este important de stiut ca piata imobiliara se caracterizeaza prin alternarea stadiilor de scadere a preturilor cu cele in crestere. De aceea este recomandat sa se monitorizeze indeaproape miscarea, directia si ritmul in care piata se schimba. Urmarirea vigilenta este o practica valoroasa, iar locuinta este o investitie pe termen lung in viitor, care impune vanzatorului sa fie constient de tendintele si nevoile actuale ale persoanelor care cauta locuinte.
- Stabilirea pretului adecvat
Suma pe care o doreste fiecare vanzator in schimbul proprietatii sale nu trebuie sa fie umflata artificial sau prea mica. Acest lucru se datoreaza faptului ca un pret prea mare poate mentine proprietatea pe piata mai mult timp, ceea ce ridica indoieli in randul potentialilor cumparatori.
Pe baza acestor circumstante, clientii decid de obicei ca proprietatea in cauza nu merita banii. Pretul mai mic, la randul sau, aduce cu sine suspiciunea de ceva in neregula cu proprietatea de vanzare, care din nou nu este o alternativa dezirabila.
Cea mai buna abordare pentru orice proprietar care intentioneaza sa vanda este sa caute ajutorul unor consultanti profesionisti in care sa aiba incredere. Ei stiu cel mai bine la ce pret poate fi vanduta fiecare proprietate, in functie de caracteristicile ei.
- Alegerea unei agentii imobiliare
Multi proprietari de case de vanzare sunt neincrezatori in brokeri si prefera sa ia masuri pe cont propriu. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca aceasta abordare ascunde multe capcane. Cel mai adesea sunt legate de o strategie de marketing slaba, de stabilirea gresita a pretului de vanzare, precum si de comunicarea necorespunzatoare cu clientul.
Brokerii imobiliari sunt persoanele care cunosc cel mai bine piata si sfaturile lor cu privire la publicitate si intregul proces de vanzare al unei proprietati sunt de nepretuit.