Tipuri de seminee electrice

Atunci cand se alege un semineu electric, trebuie stiut cu siguranta locul pe care acesta il va ocupa in camera. In functie de locatie si metoda de instalare, semineele electrice sunt de urmatoarele tipuri.

  • Modele pentru pardoseala cu role sau picioare

Semineele electrice pentru pardoseala vor fi solutia perfecta pentru o camera mica. Astfel de modele reprezinta un semineu gata facut, care absolut nu are nevoie de design decorativ. Nu este nevoie pentru un model anume de pardoseala sau o nisa speciala de perete. Pot fi deplasate liber in casa si plasate in orice loc convenabil.

  • Modele cu fixare pe perete

Montate pe perete – aceste modele pot fi asezate pe perete sau amplasate in coltul unei camere. Sunt montate pe perete ca un televizor LCD.

  • Modele incorporate

Semineele electrice incorporate sunt probabil cele mai complete dispozitive din toate tipurile prezentate. Cel mai adesea, aceste modele sunt montate intr-un portal special din plastic stantat, lemn, piatra, ceramica sau metal.

Datorita acestei solutii, semineele electrice incorporate practic nu difera vizual de semineele reale instalate. Grosimea portalurilor semineului incepe de la 30 cm, astfel incat sa poata fi instalate chiar si in incaperi mici.

Putere

Puterea maxima a majoritatii semineelor ​​electrice moderne este de 2 kW. Astfel, aceste dispozitive pot incalzi eficient o camera cu o suprafata de aproximativ 20 de metri patrati. In plus, pentru a conecta un semineu electric, nu este nevoie de cabluri electrice speciale, modelele pot fi conectate la o retea obisnuita de uz casnic.

In modul decorativ, ceea ce inseamna oprirea functiei de incalzire, semineele electrice consuma aproximativ 100-200 wati.

Atunci cand se alege un semineu electric, trebuie stiut scopul pentru care este nevoie de el. Daca numai utilizarea decorativa este suficienta, se vor lua in considerare modelele cu putere redusa – aceasta abordare va economisi consumul de energie.

Daca se intentioneaza utilizarea unui semineu electric ca incalzitor suplimentar, se aleg dispozitive cu o putere de 1 kW sau mai mult. Exista modele care pot functiona in 2 moduri de incalzire – cu o putere de 1 kW si cu o putere de 2 kW.

Leave a Reply