Caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca o masa de bucatarie

Unul din cele mai importante accesorii de mobilier din bucatarie este masa de bucatarie. Pe masa gospodinele pun preparatele pentru a fi consumate de membrii familiei, tot pe masa gospodinele pot toca legumele, pot amesteca cremele, pot face operatiunile necesare pentru a pregati feluri de mancare traditionale sau mai sofisticate.

Importanta pe care o are masa de bucatarie si alegerea ei

Masa de bucatarie trebuie, in primul rand sa se incadreze in bugetul fiecarui cumparator in parte. In plus, aceasta trebuie sa fie solida, sa se incadreze bine in spatiul disponibil si sa aiba un stil pe care oamenii sa il iubeasca si peste ani de zile. Acest obiect de mobilier este probabil cel mai longeviv din casa, unii oameni folosind-o intreaga viata.

Masa care se incadreaza in bucatarie ideala poate fi conventionala, perfecta pentru o mobila de bucatarie fara blat, deoarece poate fi folosita atat atunci cand se pregateste mancarea, cat si atunci cand se serveste. De asemenea, exista si masa de bucatarie pliabila, care se va dovedi perfecta pentru bucatariile foarte inguste, dar si masa extensibila, ale caror dimensiuni pot fi ajustate in functie de nevoi.

Dimensiunile pe care le are masa necesara in bucatarie pot varia in functie de numarul de persoane care se aseaza la masa constant, dar si in functie de spatiul disponibil. Ideal este ca fiecare membru al familiei care sta pe un loc la masa sa dispuna de minim 55-60 cm, chiar mai mare daca scaunele sunt mai voluminoase.

Nu in ultimul rand, in alegerea mesei ideale pentru bucatarie are un rol foarte important si forma acesteia. Unii oameni prefera forma rotunda sau patrata, altii forma ovala sau dreptunghiulara. Cert este ca o forma rotunjta va oferi mai mult spatiu pentru ca membrii familiei sa se poata deplasa si sa se poata aseza asa cum se cuvine la masa.

Se pot lua in consderare si numarul, latimea si lungimea picioarelor mesei de bucatarie, precum si stilul mesei de bucatarie, care poate fi clasic, rustic, liniar sau contemporan, dar si modern.

Leave a Reply