Apartament vs. Casa? Tu stii ce tip de locuinta ai alege?

Exista trei tipuri de oameni: cei care iubesc sa locuiasca intr-un apartament, cei care iubesc sa locuiasca intr-o casa si cei care nu stiu ce ce prefera.

Avantajele unui apartament

Primul avantaj al locuirii intr-un apartament este securitatea. Un apartament este sigur atat pentru familie, atunci cand membrii sunt acasa, cat si pentru incinta, atunci cand proprietarii pleaca de acasa, pentru ca vecinii vor fi mereu acolo si pot sa observe daca se incearca intrarea prin efractie.

De asemenea, multi considera ca le este mai bine sa locuiasca intr-un apartament datorita costurilor de intretinere mai mici decat in cazul unei case. De exemplu, nu va fi nevoie de timp sau bani pentru a avea grija de gradina, deoarece zonele verzi in comun vor fi intretinute de un gradinar angajat, locatarilor ramanandu-le doar sa se bucure de acest spatiu verde.

In plus, este mai probabil sa se aleaga un apartament in apropierea zonelor cu mai multe servicii decat o casa. De regula, acest lucru se intampla frecvent, cu exceptia cazului in care exista un buget foarte bun si se cumpara o casa centrala sau intr-o zona foarte buna. Daca nu exista acest buget, cu siguranta in apropierea unui bloc cu apartamente pot sa existe scoli, clinici, centre comerciale, supermarketuri, cinematografe si teatre, printre alte servicii.

Argumente pro pentru o casa

Primul avantaj al alegerii unei case este libertatea. Exista, de asemenea, avantajul ca se poate proiecta, micsora, mari si face cu proprietatea ceea ce se doreste. Proprietarul poate sa beneficieze de o gradina proprie, va avea intimitate, nimeni nu va sti la ce ora se intra sau iese din casa, plus ca nu vor exista zgomote enervante de la vecini.

Alegerea unui imobil poate fi o decizie greu de luat si tocmai de aceea, benefic este sa se apeleze la serviciile unui agent imobiliar, gata sa aiba in vedere toate conditiile impuse de un client atunci cand doreste cumpararea unei locuinte. Cu siguranta, agentul va alege o locuinta pe placul cumparatorului.

Leave a Reply