Chiriasul perfect in viziunea proprietarului si proprietarul perfect in viziunea chiriasului

Inchirierea unei locuinte nu este chiar cea mai usoara misiune pe care o au atat chiriasii cat si proprietarii. Din punctul de vedere al proprietarului, este greu sa gaseasca un chirias perfect iar chiriasii cauta un proprietar cat mai putin exigent si intelegator.

Asadar, care sunt calitatile pe care ar trebui sa le aiba chiriasul perfect in viziunea proprietarului si proprietarul perfect in viziunea chiriasului?

Chiriasul perfect trebuie sa fie cuminte, sa nu dea petreceri, sa nu se certe cu vecinii, sa nu aiba prieteni zgomotosi si galagiosi care ii vin in vizita foarte des. De asemenea, proprietarii se asteapta din partea chiriasilor sa nu aiba anturaje dubioase din cauza carora vecinii sa intre in alerta. De aceea majoritatea proprietarilor aleg chiriasi cu familii, oameni maturi, cu joburi stabile, mai putin elevi sau studenti ori tineri intretinuti de familie sau divortati. In plus, chiriasul perfect trebuie sa isi plateasca la timp datoriile, sa nu ramana in urma la intretinere dar nici la plata chiriei, indiferent daca este vorba de o luna de iarna sau de vara si sa nu isi neglijeze utilitatile.

Chiriasul perfect nu trebuie sa pretinda bani pentru reparatii minore, nu cere bani pentru fiecare mic obicet pe care il inlocuieste in casa sau pentru orice mica reparatie dar anunta din timp ce are de gand sa faca pentru ca proprietarul sa isi dea acordul. Totodata, chiriasul perfect nu bea si nu fumeaza, intretine curatenia si nu are animale de companie care ar distruge tocurile usilor, peretii, lasa microbi si zgarie parchetul.

De cealalta parte a baricadei, chiriasii cauta un proprietar perfect care sa le stabileasca un pret corect pentru chirie, sa le inmaneze cheia fara a-i verifica atunci cand nu sunt acasa, care sa incheie un contract pentru a locui in conditii de deplina legalitate, lucru care ii ajuta la obtinerea unui loc de munca. De asemenea, proprietarul perfect trebuie sa fie intelegator si sa se poata discuta cu el aspecte legate de reparatiile care trebuiesc facute prin casa, stabilind cine va suporta costul acestora.

Indiferent de calitatile sau de defectele chiriasilor sau proprietarilor, important este sa se inteleaga si apartamentul sau locuinta inchiriata sa fie intretinuta in cele mai bune conditii.

Leave a Reply