Inchirierea primului apartament

Unul dintre primele lucruri pe care iti vei dori sa le faci in rolul de adult, pe cont propriu, este sa iti inchiriezi un apartament.

Procesul poate fi stresant, iar acest articol este despre pasii ce trebuie urmati, pentru a va usura munca.

Asigura-te ca stabilesti suma lunara pe care iti permiti sa o cheltui. Expertii afirma ca este in regula sa cheltuiti intre 25%- 35% din venitul lunar, pentru chirie si intretinerea apartamentului. Astfel ca trebuie sa luati in calcul si cheltuielile pentru facilitati cum ar fi cablu TV si internet, apa, electricitate si gaze, dar si intretinerea. Daca nu gasiti un apartament pe placul vostru, la un pret acceptabil, va recomandam sa va mutati cu inca o persoana, poate un coleg de facultate sau de serviciu, astfel ca aceste cheltuieli se vor reduce la jumatate.

Faceti o lista cu criteriile pe baza carora va doriti sa alegeti apartamentul. Va doriti o garsoniera, un apartament cu doua sau trei camere? Poate va doriti o casa mica. Aveti nevoie ca apartamentul sa fie utilat complet, cu aparate electrocasnice, masina de spalat si uscator? Vreti sa fie aproape de locul de munca sau de scoala? Vreti sa aveti in apropiere magazine, cafenele, mijloace de transport? In ce cartier al orasului va doriti sa locuiti? Raspundeti la toate aceste intrebari, pe baza carora veti reduce cautarile considerabil. Notati pe aceasta lista orice criteriu va vine in minte la un moemnt dat. Descarcati-va pe telefonul mobil aplicatii pe care sa le folositi in acest sens, unde puteti selecta filtrele cautarii, in functie de preferinte: zona, pret, numar camere, etaj.

Stabilti o zi in care sa vizionati apartamentele pe care le-ati gasit online. Vedeti cat mai multe intr-o zi si stabiliti starea in care se afla fiecare. In general, oamenii vizioneaza apartamente sambata, deci alegeti o alta zi din timpul saptamanii, pentru a nu va aglomera cu alti doritori. Tineti minte ca asa cum voi faceti o evaluare la fata locului, dar si la telefon, asa se intampla si din partea proprietarului. Acestia isi doresc un chirias amabil si de incredere, deci incercati sa va faceti placuti inca de la conversatia telefonica.

Leave a Reply