Sfaturi pentru inchirierea unui apartament

Daca sunteti tanar si alegeti sa traiti singur intr-o locuinta, pentru prima data, trebuie sa fiti pregatit inainte de a incepe cautarea unui apartament de inchiriat. Gasirea locuintei potrivite la un pret potrivit nu este un lucru usor, dar nu trebuie sa fie nici prea greu. Dupa ce stabiliti ce va puteti permite, totul este pur si simplu o chestiune de alegere a apartamentului potrivit.

Pentru a gasi un apartament ideal de inchiriat – si pentru a face cautarea sa fie mai usoara – exista o serie de pasi pe care va pot usura sarcina si accelera procesul. Creati-va bugetul si detaliati veniturile si cheltuielile variabile de la o luna la alta, cum ar fi alimente si imbracaminte.

Exista, de asemenea, cateva lucruri pe care le puteti face pentru a putea gasi o chirie lunara mai mica:

  • Cautati in afara zonei urbane. O locuinta in centrul orasului poate fi o prioritate, dar poate inseamna prea mult daca nu va puteti permite chiria. In schimb, puteti alege apartamente din zone limitrofe care sa fie la o distanta convenabila de job.

  • Luati in considerare costurile de transport. Zonele urbane necesita, in general, un buget mai mic pentru transport, deoarece este posibil sa luati autobuzul sau metroul pentru a va deplasa. Asadar, trebuie sa tineti cont de costurile de transport daca alegeti sa traiti departe de centrul orasului.

  • Cautati un coleg de camera. Puteti reduce pretul oricarui apartament la jumatate pur si simplu prin impartirea acestuia cu cineva. Aveti nevoie de aprobarea proprietarului inainte de a face acest lucru, dar avand un coleg de camera poate reduce semnificativ cheltuielile de inchiriere.

  • Pretul unui apartament este dat mai ales de numarul de camere. Pe de alta parte, alegerea unei garsoniere poate insemna lipsa de spatiu, dar veti face economii mari de la o luna la alta. Evaluati cat spatiu aveti cu adevarat necesar, in functie de necesitati, a vizitatorilor, a animalelor de companie si a spatiului de stocare.

  • Negociati. Cautati apartamente comparabile cu facilitati similare din aceasi zona si negociati pentru a obtine o intelegere mai buna. De asemenea, puteti sa platiti chiria pe o perioada mai lunga de timp (un proprietar poate reduce chiria daca platiti pe trei sau sase luni in avans) sau alegeti sa semnati un contract de inchiriere mai lung pentru a marca o afacere mai buna in ansamblu.

Leave a Reply