Clisee si expresii comune in sectorul imobiliar

Si in sectorul imobiliar, ca in oricare altul, exista stereotipuri si clisee adesea auzite de la oameni care vor sa vanda sau sa cumpere imobile. Pe masura ce piata imobiliara evolueaza si se schimba in fiecare zi, aceste fraze larg raspandite si uzate raman mereu neschimbate. Iata cliseele cel mai des auzite in sectorul imobiliar:

  • Nu am nevoie de un agent imobiliar”

Aceasta afirmatie este intr-adevar un cliseu! Dar este un fapt ca agentul imobiliar stabileste corect pretul de vanzare al unei case si face o reclama profesionala la proprietate. Prezinta clientii din portofoliul sau care ar putea fi potentiali cumparatori ai proprietatii.

De asemenea, organizeaza intalniri si preia clientii pentru tururi. Pe de alta parte, daca se doreste cumpararea unui imobil, agentul poate gasi mai usor casa potrivita pentru client, scutindu-l de cautarea lunga si plictisitoare.

  • Pretul proprietatii mele ar trebui sa fie mai mare”

Unul dintre cele mai comune stereotipuri este „pretul proprietatii mele ar trebui sa fie mai mare”. Vanzatorii sunt de parere ca ale lor imobile sunt superioare altor proprietati de pe piata si ca ar costa mult mai mult decat pretul care este determinat ca valoarea justa de piata a imobilului. Cu toate acestea, brokerul poate determina intotdeauna pretul corect al proprietatii in functie de locatia si caracteristicile acesteia.

  • ,,Nu este nevoie de reparatii”

Proprietarii de imobile se chinuie sa le vanda, evitand costul suplimentar al imbunatatirilor si renovarilor la locuinte. Insa prin realizarea imbunatatirilor necesare, proprietatea va capata un aspect comercial bun, ceea ce va contribui la cresterea valorii acesteia, precum si la vanzarea mai rapida.

  • ,,Va fi vandut imediat”

Una dintre cele mai mari asteptari ale vanzatorilor este sa poata vinde proprietatea in cel mai scurt timp posibil. Agentul imobiliar se va lupta si va face tot ce ii sta in putinta pentru a vinde proprietatea cat mai curand posibil.

Cu toate acestea, exista multi alti factori, precum cei economici, politici si problemele din sectorul imobiliar din tara care afecteaza vanzarile de locuinte. Prin urmare, atunci cand se doreste vanzarea unei proprietati persoanei potrivite la un pret rezonabil, trebuie ca vanzatorul sa aiba rabdare cu timpul necesar pentru a vinde.

Leave a Reply