Cum sa iti reconditionezi mobilierul vechi din casa ta

Reconditionarea mobilei din lemn masiv este intr-adevar un proces destul de lung, iar rezultatele nu sunt intotdeauna pe masura asteptarilor dumneavoastra, mai ales daca nu sunteti cat de cat un om practic.

O alternativa usoara este restaurarea fara solutii chimice si slefuire, proces indelungat ce consuma timp si bani. Pentru a pastra patina originala a finisajului mobilierului tau valoros, trebuie sa consultati un specialist inainte de a va ambitiona sa o faceti singur.

Insa daca decideti ca sunteti capabil de a face singur restaurarea, atunci trebuie sa stiti cateva lucruri utile inainte sa va apucati de treaba. In primul rand suprafata pe care se afla deteriorarea pe care doriti sa o corectati trebuie sa fie curatata cu apa si sapun pentru a indeparta mizeria si murdaria acumulata in timp. Puteti folosi un burete si solutie de spalat vasele, intrucat este mai putin bogata in substante care sa atace pielea sau lemnul. Dupa ce ati terminat de curatat suprafata, trebuie sa o stergeti cu un prosop de bumbac, curat, si sa o lasati cateva ore sa se usuce in profunzime. Apoi trebuie sa aplicati un ulei pe baza de acizi grasi, pentru hidratare si pentru restabilirea luciului initial spalarii de mobilier cu apa și sapun. O alternativa este aplicarea vaselinei si lasarea acesteia sa actioneze peste noapte. A doua zi trebuie doar sa stergeti suprafata cu un spray special pentru mobila si o carpa uscata.

Daca nu sunteti multumiti de rezultat, poate este cazul ca semnul pe care doriti sa il acoperiti este mai adanc decat primul strat al mobilei, asa ca va recomandam sa consultati un specialist sau sa o faceti cadou cuiva drag si sa o inlocuiti cu mobilier nou, de calitate. Daca aceasta este decizia dumneavoastra, puteti consulta ofertele celor mai de top producatori de mobilier din lemn masiv si mobilier de lux pe site-ul MobilaSimex.ro

Leave a Reply