Cum sa recunosti un agent imobiliar bun?

Dezvoltarea treptata a sectorului constructiilor si cresterea rapida a proiectelor de locuinte in ultimii ani a dus la o crestere a vanzarilor pe piata imobiliara. Odata cu aceasta tendinta pozitiva, profesia de broker imobiliar a devenit foarte populara.

Astazi, biroul unei agentii imobiliare poate fi vazut peste tot, mai ales in orasele mari, insa la fel de multi sunt si asa-zisii „ brokeri de garaj ” care nu au un birou personal. Asadar, cum se va alege o agentie imobiliara si, mai important, cum se poate sti daca agentul este bun si actioneaza in interesul clientului?

  • Rapid si intreprinzator

Cei care sunt in cautarea unei locuinte sau doresc sa inchirieze, sa vanda o proprietate, vor comunica cu agentul explicandu-i ce cerinte exista pentru proprietatea cautata sau oferita.

Unii dintre agenti isi noteaza informatiile, iau notite pentru a defini nevoile clientilor si la scurt timp dupa o cercetare amanuntita de piata ofera alternative, incercand sa ia cea mai buna decizie pentru clientii lor.

In timp ce alti brokeri actioneaza singuri incercand sa-si impuna parerea si uita atat de repede ce li s-a spus, incat clientul trebuie sa repete acelasi lucru de fiecare data cand se intalnesc. In acest caz, alegerea agentului imobiliar ar trebui sa fie in favoarea celui care va oferi in curand cele mai exacte informatii, va monitoriza piata si este competent.

  • Recomandat

Toti cei care decid sa cumpere, sa vanda sau sa inchirieze o proprietate vor trebui sa lucreze cu un broker cu multi ani de experienta si succes in sector. Atunci cand se alege brokerul potrivit, nu trebuie ignorate recenziile si recomandarile pentru el.

Informat si corect

Se vor prefera agentiile care isi intretin site-ul web, au anunturi actualizate cu fotografii relevante ale proprietatilor si cu suficiente informatii de continut. Trebuie evitate anunturile din portalurile imobiliare care au o singura fotografie vaga a proprietatii sau anunturile fara fotografii.

Leave a Reply