Piatra – un material de constructie folosit inca din cele mai vechi timpuri

Un material de constructie foarte folosit la constuctia unei case este piatra. Structurile de piatra au existat practic dintotdeauna. Acesta este materialul de constructii cu cea mai lunga durata de viata disponibil pe piata si se gaseste in cantitati foarte mari. Exista totusi mai multe tipuri de roci in intreaga lume, toate avand atribute care le fac mai speciale in felul sau.

Paladin Residence

Piatra de roca este un material de constructie cu o greutate mare, iar densitatea energetica este de asemenea considerata mai mare, ceea ce inseamna ca este mai greu ca o piatra sa mentina o temperatura ridicata pentru o perioada lunga de timp. Zidurile construite din piatra uscata au fost ridicate inca din timpurile in care oamenii au gasit alternative de transport. In cele mai multe cazuri, intre pietrele deja montate se adauga mortar pentur a pastra o omogenitate. O alternativa pentru a crea o forma unitara o reprezinta si cimentul. Mai multe magazii circulare construite din roci de granit au fost gasite in Parcul National Dartmood din Marea Britanie si dateaza inca din vremea primilor colonisti, ceea ce inseamna ca mai toate constructiile din piatra au o durata de viata foarte mare. Ramasitele acestor constuctii ridicate in perioada bronzului timpuriu pot fi admirate si astazi in acest parc natural, la o distanta de timp de aproximativ 5000 de ani.

Granitul a continuat sa fie utilizat in toata perioada medievala si in timpurile moderne. Ardezia este un alt tip de piatra, utilizata in mod frecvent ca material pentru acoperisuri in cazul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dar si in alte parti ale lumii. Cel mai mare sit arheologic construit din piatra bruta poate fi vazut in zona piramidelor egiptene, piramidelor aztece si ramasitelor civilizatiei incase. Un lucru de retinut este faptul ca romanii pot cumpara o casa gata facuta in complexul rezidential din Corbeanca. Detalii pe site-ul Paladinresidence.ro. Paladin Residence ofera constructii moderne care se preteaza oricaror bugete si pot satisface toate nevoile familiilor moderne.

Leave a Reply