De ce ar trebui sa tina cont proprietarii atunci cand isi achizitioneaza o proprietate?

Investitorul obisnuit pe piata imobiliara nu este un milionar care intentioneaza sa se pensioneze si sa traiasca din chirii, ci este un salariat de varsta mijlocie sau un proprietar de o mica afacere care spera sa obtina un castig pentru a-si asigura traiul la batranete. Achizitionarea unui imobil vine insa cu intrebari, curiozitati si nelamuriri pentru cei mai multi dintre investitori.

5 lucruri pe care investitorii ar trebui sa le ia in calcul

  • locatia

Aceasta este o intrebare foarte importanta. Prima regula este ca proprietarii sa aleaga o zona in care si-ar dori sa locuiasca, care sa aiba acces la o infrastructura buna, cum ar fi transportul public si magazine. Al doilea lucru ar trebui evitate locatiile care sunt prea dependente de o industrie.

  • casa vs apartament

Multi investitori au auzit ca o casa este o investitie mai buna deoarece componenta de teren a proprietatii creste in valoare, in timp ce cladirea se depreciaza in timp. Desi este adevarat, locatia joaca si ea un rol extrem de important, asa ca mai mult teren intr-o zona mai ieftina nu este neaparat o alegere mai buna. Un avantaj evident al unui apartament este pretul, pe care cei mai multi dintre investitori si-l permit.

  • tipul creditului ipotecar

Exista multe tipuri diferite de imprumuturi care se potrivesc diferitelor persoane. Acestea includ imprumuturi cu rate ale dobanzii variabile sau fixe, in monede diferite. O discutie cu un consultant este mai mult decat necesara pentru a intelege mai bine fiecare aspect si pentru a lua cea mai buna decizie.

  • stabilirea pretului corect

O casa valoreaza atat cat este dispus sa plateasca cel mai mare ofertant, iar acest lucru va varia in functie de zi. Cu toate acestea, exista cateva reguli generale pe care investitorii le pot folosi si anume, pot obtine o estimare destul de buna despre cat costa o proprietate uitandu-se la pretul de vanzare pe metru patrat al caselor din apropiere.

  • costurile suplimentare

Multi investitori omit acest aspect. Trebuie mentionat ca detinerea unei proprietati vine cu o multime de cheltuieli care includ asigurari, intretinere, taxe si impozite la stat; cheltuieli care pot deveni coplesitoare.

Leave a Reply