Dezavantajele utilizarii polistirenului pentru termoizolarea fatadelor

Desi placarea fatadelor a luat o amploare foarte mare in ultimii ani, mai ales in Bucuresti, toate asociatiile de proprietari dorind sa realizeze pentru blocul lor cat mai repede aceasta lucrare, totusi trebuie sa stim ca, mai ales in tarile occidentale, astfel de interventii nu se mai fac, pentru ca s-a constatat ca aduc mai multe dezavantaje decat avantaje.

Se vorbeste foarte mult despre rolul polistirenului in reducerea consumului de energie termica, in prevenirea formarii mucegaiului, precum si in prelungirea duratei de viata a cladirii. Dupa un studiu mai atent s-a observat, in primul rand, ca mucegaiul este la fel de prezent ca si in cazul cladirilor neizolate, din cauza barierei pe care o formeaza polistirenul, care blocheaza circulatia aerului, ceea ce inseamna ca vaporii vor fi blocati in interiorul materialului, se va produce condens, ce conduce la formarea de mucegai. Totodata, acest condens poate ingheta in timpul iernii, fapt ce produce mari daune structurii de rezistenta a cladirii. Asadar, umiditatea excesiva este unul dintre principalele neplaceri pe care le poate provoca folosirea polistirenului expandat ca termoizolatie. In acest mod se naste o lupta continua a locuitorilor cu umezeala, fapt ce implica noi costuri, dar si un mediu nesanatos la interior, mai ales din cauza posibilitatii dezvoltarii pe pereti a unor colonii de natura fungica.

Totodata, economiile pentru energie generate de placarea cu polistiren sunt discutabile. In ultima vreme s-a constatat ca acestea nu sunt atat de consistente precum se credea initial.

Fiind un material artificial, el nu ofera permeabilitate si de aici decurg o serie de neajunsuri. Este mai bine sa ne orientam catre alte solutii pentru termoizolatii, care sa ofere o densitate mare si schimbul de aer dintre interior si exterior, pentru a trai intr-un mediu mai sanatos. Pentru mai multe sfaturi si informatii acceseaza site-ul hidroizolatii-conduraru.ro, unde specialistii de la Conduraru Grup iti pot oferi solutii de termosisteme eficiente si economice.

Leave a Reply