Gospodariile de dimensiuni medii sunt in top

Marimea medie a gospodariilor din Uniunea Europeana s-a mentinut pe un trend descrescator in ultimele decenii. Acest model de miscare poate fi atribuit unor serii de factori, printre care cresterea populatiei si a persoanelor care traiesc in mod independent, o crestere a ponderii persoanelor varstnice, scaderea ratelor de fertilitate, rata de divort s-a mentinut la cote inalte, schimbarile masive care au loc constant in structurile casnice ale familiilor care locuiesc sub acelasi acoperis, precum si divizarea nucleelor familiilor, impartite in familii monoparentale si persoane singure.

Gospodariile private

In contextul anchetelor sociale desfasurate pe intreg teritoriul Uniunii Europene si a recesamantului populatiei si a locuintelor, gospodariilor si spatiilor private, s-au inclus si persoanele care locuisc singure sau a grupurilor de oameni care traiesc in diferite dimensiuni sociale, nu neaparat cu forme legale, insa care locuiesc sub acelasi acoperis. O gospodarie privata cuprinde persoane rezidente care au domiciliul in aceeasi locuinta, asta in cazul in care acea locuinta nu este o institutie a statului. In statisticile Uniunii Europene referitoare la media venitului, precum si la conditiile de viata, o gospodarie privata este definita drept o entitate in care locuieste cel putin o persoana sau un grup de persoane care convietuiesc si impart aceleasi cheltuieli casnice, inclusiv ciclul de viata. In alta ordine de idei, o unitate de gospodarie privata este formata din ocupantii permanenti ai acesteia calculat pe baza resedintei actuale. Cu alte cuvinte, locul in care proprietarul unei locuinte domiciliaza in mod normal, alaturi de prieteni sau rude.

Pe de alta parte, o locuinta privata mai poate fi catalogata si drept o locuinta in afara celei de resedinta, precum constructiile temporare, care au scop de recreere, sau alte scopuri sociale. O gospodarie social – institutional cuprinde persoanele care au asigurat zilnic o masa, cazare, ingrijire si asistenta medicala permanenta. Persoanele care doresc sa achizitioneze un apartament nou din sectorul 4 al capitalei au la dispozitie oferta celor de la www.arenaapartments.ro. Societatea vinde apartamente in ansambluri rezidentiale din sectorul 4 la preturi concurentiale cu restul pietei.

Leave a Reply