Locuinta secundara

Cumpararea unui imobil secundar permite constituirea unui capital sub forma unei locuinte pentru petrecerea vacantelor sau a weekend-urilor ori pentru diverse petreceri. Inainte de a va avanta sa achizitionati un al doilea imobil, luati in calcul toate aspectele pentru alegerea potrivita a acestuia, interesati-va asupra posibilitatilor de achizitie si calculati ce costuri implica aceasta locuinta secundara.

Alegerea locuintei secundare trebuie sa se realizeze in functie de avantajele oferite. Fie ca este o casa sau un apartament la mare, la tara, la munte sau in oras, aveti posibilitatea de a cumpara atat din piata de imobile vechi, cat si din piata de imobile noi.

Dintre imobilele vechi puteti alege numeroase bunuri, in timp ce din imobilele noi puteti beneficia de prestatii de calitate si de un confort neindoielnic, cu numeroase servicii suplimentare. In orice caz, ganditi-va ca amplasarea locuintei sa fie in functie de calitatea mediului (mare, munte, la tara, regiune viticola, regiune gastronomica, zona turistica), in functie de proximitatea infrastructurii (prezenta unei gari, apropierea unui aeroport, infrastructura rutiera si autorutiera). De notat este faptul ca daca doriti sa profitati de o resedinta secundara in weekend-uri, ar fi bine sa alegeti o localitate in care puteti ajunge in cel mult 2-3 ore.

Avantajele detinerii unei proprietati secundare sunt multiple: planificarea vacantelor dupa bunul plac, regasirea in familie sau intre prieteni si crearea unor amintiri in timpul concediilor sau vacantelor, pregatirea pensionarii si eventual transformarea locuintei secundare intr-una principala odata cu pensionarea etc.

Modalitatile de achizitionare a unei resedinte secundare sunt identice cu cele ale unei resedinte principale. Daca va intereseaza un anumit imobil, nu ezitati sa faceti o oferta de cumparare. Inaintea de semnarea actului definitiv, semnati un antecontract sau o promisiune de vanzare cu proprietarul; veti deveni proprietar doar dupa semnarea actului de vanzare.

Bine de stiut este faptul ca nu puteti beneficia de imprumuturi cu girant pentru cumpararea unei locuinte secundare. Subscriptia unui pret cu taxe 0 sau preturi conventionate este exclusa. Cu toate acestea, puteti opta pentru un imprumut imobiliar clasic.

Daca cumparati o resedinta secundara in cadrul unei investitii imobiliare, puteti beneficia de anumite avantaje fiscale.

Leave a Reply