3 lucruri importante, care trebuie stiute despre casa verde

In centrul tranzitiei energetice, conceptul de casa bioclimatica sau casa verde, cum mai este cunoscuta, este sustinut atat de politicile puse in aplicare de stat, cat si de constientizarea ecologica a oamenilor. Pe parcursul acestui articol, vor fi prezentate o serie de aspecte care ar fi bine de stiut despre casele verzi.

  1. Ce obiective indeplineste o casa verde?

Construirea unei case verzi va ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, deoarece foloseste energii regenerabile care elibereaza mai putina poluare in atmosfera.

De asemenea, se pot face economii importante de energie prin performanta energetica optima. Sistemul de incalzire, iluminatul si producerea de apa calda menajera trebuie sa ofere performante optime, atat datorita dispozitivelor foloste, cat si datorita izolatiei termice a locuintei.

Un aspect important este garantia sanatatii celor care locuiesc in astfel de case, deoarece sunt utilizate materiale de constructie nepoluante si non-toxice.

  1. Cat costa o casa verde?

Costul unei case ecologice este cel mai mare dezavantaj al sau. In comparatie cu o casa traditionala, exista o crestere de 10 pana la 15% pentru o suprafata echivalenta. Prin urmare, este necesar sa existe resursele necesare pentru a putea cumpara sau construi o astfel de casa. De retinut este insa faptul ca economiile de energie realizabile cu acest tip de locuinta pot amortiza achizitia dupa cativa ani.

  1. Cata energie se poate economisi cu o casa verde?

Pierderile de caldura reprezinta o problema majora, care influenteaza consumul de energie, mai ales ca o casa prost izolata permite caldurii sa treaca afara. Pana la 30% din pierderea de caldura dintr-o locuinta are loc la nivelul acoperisului, iar pana la 25% din aceasta are loc la nivelul peretelui.

Aceasta inseamna ca izolarea termica eficienta nu numai ca contribuie la imbunatatirea confortului termic al ocupantilor, ci si la reducerea consumului de energie si, prin urmare, a sumei facturilor la energie. In plus, utilizarea energiilor regenerabile si a aparatelor de inalta eficienta ii impiedica pe rezidenti sa cheltuiasca mai mult decat au nevoie pentru a asigura confortul zilnic.

Prin urmare, desi poate parea costisitoare, la prima vedere, o casa verde, economiile care se pot face cu ajutorul acesteia sunt importante.

Leave a Reply