Sfaturi de organizare si de mutare in casa noua

Mutarea in casa noua reprezinta un prilej de entuziasm pentru toti membrii familiilor care abia asteapta momentul in care isi schimba locuinta. Cu toate acestea, organizarea si mutarea intr-o casa noua o reprezinta si o provocare pentru cei care nu stiu cum sa faca acest lucru in mod cat mai util, cum sa impacheteze toate lucrurile intr-un mod cat mai corect si uita sa bifeze niste etape foarte importante care le pot aduce surprize extrem de neplacute.

Organizare eficienta inainte de mutare

Pentru a se organiza in mod de eficient inainte de mutare, este bine ca proprietarii sa inceapa cu doua sau chiar mai multe saptamani inainte de marele eveniment. In felul acesta vor avea suficient timp sa isi planifice pasii si sa sorteze lucrurile.

In primul rand, proprietarii trebuie sa isi puna problema modului in care vor transporta mobilierul, de aceea exista mai multe solutii in acest sens, precum apelarea la o firma care a ajute cu transportul si manipularea mobilierului sau apelarea la un prieten. Este important ca proprietarii sa ceara oferte de pret de la mai multe astfel de firme si sa se asigure ca acestea ofera toate serviciile necesare inclusiv de manipulare, demontare si montare, nu doar de transport.

In plus, pentru mutarea in casa noua este necesara si o lista de cumparaturi care trebuie sa includa huse pentru haine, saci de gunoi suficient de mari, cutii si hartii pentru impachetarea veselei de bucatarie, a paharelor, decoratiunilor sau a altor ornamente extrem de fragile precum si sacilor de vidat pentru cele mai importante elemente textile.

Sfaturi utile pentru mutarea intr-o noua locuinta

Proprietarii care se muta intr-o noua locuinta trebuie sa tina cont de sfaturi si trucuri de organizare care le vor usura munca in timpul mutarii si anume:

  • inainte cu cateva saptamani de mutare este ideal ca proprietarii sa consume cat mai multe alimente din frigider si din camara, ceea ce inseamna ca o perioada vor consuma doar alimentele strict necesare, fara a face risipa de hrana si fara a fi nevoiti ca inainte de marea mutare sa arunce alimentele ramase;

  • de asemenea, o idee foarte buna este sa ia in noua locuinta un fierbator electric, cafea, ceai, zahar, cateva cani si lingurite pentru a consuma bauturile preferate fara a fi nevoiti sa coboare mereu la tonomatul de la coltul blocului;

  • un alt truc de organizare pentru mutarea intr-o casa noua este impachetarea in cutii sau saci sigilati a tuturor elementelor textile, cosmeticelor, produselor de curatenie, produselor din dormitor, incaltamintei, imbracamintii si hainelor pentru ca mutarea sa fie organizata in mod eficient si nimic sa nu se iroseasca, sa nu se uite sau sa nu se deterioreze.

Leave a Reply