Sfaturi pentru a cumpara o casa

Descoperiti ghidul nostru practic pentru a deveni proprietar!

Cumpararea unei case noi este un eveniment unic in viata. Cand se ia decizia de a deveni proprietar, multi oameni nu stiu cum sa faca acest lucru. Care sunt pasii pentru a cumpara o casa? Descoperiti ghidul nostru practic pentru a face cumpararea corecta si pentru a evita stresul!

1. Chiar trebuie sa cumpar o casa?

Inainte de a lua decizia de a cumpara o proprietate, analizati diferitele optiuni disponibile pentru tine. Este mai bine sa cumperi sau sa inchiriezi? Daca doriti sa va stabiliti intr-o anumita regiune, atunci cumpararea este alegerea evidenta. Daca credeti ca aveti de gand sa schimbati locurile de munca de mai multe ori, indiferent daca calatoriti mult sau nu, si nu sunteti legati de o anumita locatie, inchirierea poate fi o solutie temporara, deoarece ofera o mare flexibilitate.

2. Determinati bugetul si gasiti un credit ipotecar

Daca doriti sa cumparati o proprietate, este mai bine sa determinati in avans bugetul pe care il aveti. Trebuie luate in considerare mai multe elemente:

Contributia dvs. personala. Cumpararea unei case este o oportunitate de a va folosi economiile.

Veniturile. Suma pe care o rambursati bancii in fiecare luna nu poate depasi 1/3 din venitul dvs.

Vizitati mai multe banci si agentii de credit si comparati ofertele inainte de a decide ipoteca.

3. Cautati si gasiti casa visurilor voastre!

Pentru a gasi casa visurilor dvs., este important sa cautati foarte mult si in surse variate:

  • site-uri de anunturi imobiliare;

  • agentii imobiliare;

  • ziare locale;

  • vizite in cartierul in care doriti sa traiti;

  • reteaua de cunostinte si prieteni;

4. Negociati pretul

La vanzarea unei proprietati, pretul afisat este pretul solicitat de vanzator. Aceasta inseamna ca aceasta suma poate fi negociata si aceasta oportunitate nu trebuie ratata. Incepeti cu un pret scazut, dar realist si subliniati punctele negative ale casei. In cele mai multe cazuri, o negociere bine condusa poate reduce pretul de vanzare cu 10-15%. Retineti ca cel mai important lucru nu este reducerea pe care o veti obtine, ci pretul pe care il veti plati pentru a cumpara casa.

Leave a Reply