Protejarea locuintei de hoti atunci cand proprietarii sunt in concediu

Din ce in ce mai multe persoane se plang de faptul ca, atunci cand pleaca in vacanta, casa lor devine tinta hotilor. Din pacate, infractorii nu actioneaza decat in situatiile in care stiu ca locuinta este libera si ca isi pot dezvolta in voie “talentul” de a sustrage lucruri care nu le apartin. Proprietarii sunt sfatuiti ca in primul rand sa nu isi expuna planurile de vacanta persoanelor care nu fac parte din familie, cu atat mai putin pe retelele sociale. Hotii nu au nevoie decat de o informatie pentru a actiona.

Pentru ca numarul locuintelor sparte creste mai ales in perioada sarbatorilor de iarna si pe timp de vara, proprietarii locuintelor, indiferent ca stau la bloc sau la casa, trebuie sa isi asigure bine usile si geamurile. Obiectele valoroase nu trebuie lasate la vedere pentru ca infractorii asteapta doar un mic imbold pentru a actiona. Preferabil, obiectele de valoare sa nu se poata vedea din strada: laptopul, televizorul cu ecran mare, etc. Se recomanda proprietarilor sa traga draperiile si perdelele si sa inconjoare casa pentru a vedea daca mai este vreun obiect de valoare vizibil din exterior.

Chiar daca pare extrem, o solutie de monitorizare video nu strica. Se recomanda monitorizarea locuintei la exterior dar si in interior. Un astfel de sistem nu costa o avere insa poate salva averea familiei. Si un sistem de alarma antiefractie foarte bun poate proteja casa de hoti. Cei care stau la casa pot lasa cainele liber, cu mentiunea ca o persoana apropiata sau un vecin sa ii duca mancare si apa constant.

Un vecin mai vigilent cu care proprietarul se intelege foarte bine poate sta cu ochii pe casa cat timp acesta este plecat. Se recomanda discretie totala in planificarea calatoriei, evitarea depozitarii in casa a bijuteriilor sau obiectelor foarte valoroase si nu in ultimul rand asigurarea obligatorie cu posibilitate de extindere a pagubelor in caz de furt.

Leave a Reply