Cum spun designerii ca ar trebui sa iti amenajezi livingul

Pana nu demult, exista cate un covor in fiecare camera a locuintei. Acum, oamenii au opinii diferite, doresc sa fie in pas cu moda si urmaresc ceea ce spun marii designeri de interior pe blogurile si site-urile de specialitate si opteaza pentru varianta fara covor. Covorul avea un rol central in amenajarea locuintei, era foarte util pentru simplul fapt ca tinea de cald si, daca era ales cu mult simt de raspundere, se asorta si cu restul camerei. Acum oamenii opteaza pentru incaperi mai aerisite, fara acele covoare care acopereau toata camera si aleg sa lase parchetul liber.

Avantaje si dezavantaje pentru optiunea omului modern fara covor

Faptul ca se elimina complet covoarele dintr-o casa poate fi un lucru avantajos, dar deopotriva poate aduce si mici dezavantaje. Covarele au un rol decorativ in esenta lor, unificand designul unei camere si completandu-l, dand unitate si coerenta schemei de culoare sau tematica. Un covor bine ales poate sa atraga atentie asupra unei parti ale camerei, iar in alta ordine de idei, se poate transforma in element de simetrie.

Rolul practic al covoarelor este acela de a proteja utilizatorii de raceala pardoselii, fiind folosite ca o forma de “izolatie”. In designul modern, se observa o eliminare treptata a covoarelor, iar oamenii prefera podelele libere cu scop estetic si functional. Covoarele nu mai sunt la moda din punct de vedere al specialistilor. Montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala poate compensa cel putin unul din rolurile covorului, acela al izolarii podelei.

Cu toate acestea, indiferent de tendintele in moda, este posibil ca oamenii sa isi doreasca un covor estetic intr-o camera care sa finiseze un décor foarte bine gandit. Covoarele au inceput sa fie eliminate in momentul in care s-a descoperit ca sunt periculoase pentru sanatate, fiind un mediu foarte propice pentru bacterii, virusuri, microbi si alte insecte microscopice ce pot declansa alergii si probleme de sanatate grave, dar poate fi un mediu propice si pentru mucegai.

Leave a Reply