Aspecte de luat in considerare inainte de a face o oferta de pret agentului sau proprietarului

Pentru fiecare dintre noi este logic sa dorim sa scadem costurile lunare de inchiriere.

Dar sunteti capabili, de fapt, sa negociati o chirie mai ieftina? Raspunsul scurt este da, se poate.

Daca faceti o oferta catre un agent imobiliar, acesta este obligat sa o comunice proprietarului pentru a fi luata in considerare. Iata aspectele pe care ar trebui sa le luati in considerare inainte de a face o oferta de pret agentului sau proprietarului:

  • Daca doriti sa solicitati o chirie mai ieftina, va trebui sa dovediti ca proprietatea nu reflecta pretul cerut de proprietar.

  • Ideal ar fi ca viitorii chiriasii sa compare alte proprietati similare din zona.

  • Chiria ceruta de piata ar putea sugera o anumita suma, dar chiriasii vor sustine ca proprietarul vrea o anumita suma, dar vor lua in considerare o suma mai mica pentru ca au vazut proprietatea X care are si loc de parcare.

  • Chiriasii ar trebui sa negocieze in mod activ justificand de ce ar trebui sa inchirieze proprietatea la un pret mai mic.

  • Daca se cauta inchiriere pentru o perioada de timp, se pot observa, fara indoiala, alte proprietati care raman pe piata de inchiriere deoarece sunt disponibile pentru inchiriere doar pentru o perioada lunga de timp. Aceste proprietati pot fi tinte bune pentru o chirie mai ieftina, deoarece proprietarul va dori sa evite ca proprietatea sa ramana neinchiriata. Acest lucru functioneaza in favoarea chiriasului daca proprietatea se afla pe piata de inchirieri de mai mult timp.

  • In mod similar, daca sunteti singura persoana care negociaza, va aflati intr-o pozitie mult mai puternica decat daca exista si alte 50 de persoane interesate, acest lucru ducand la o concurenta intensa.

  • De asemenea, potentialii chiriasi ar trebui sa aloce putin timp pentru a verifica proprietatile de inchiriat aflate online si care ar fi putut fi initial in afara gamei lor de preturi, deoarece chiria ar putea scadea daca nu se gasesc chiriasi. Cu toate acestea, in ultima vreme, potentialii chiriasii devin putin cam agresivi in incercarea de a obtine o chirie mai ieftina. Pentru ca stiu ca exista destule proprietati de inchiriat, acestia cred ca pot influenta proprietarul prin depunerea unei cereri si prin faptul ca sunt chemati de catre agent sau proprietar la vizionarea apartamentului.

Leave a Reply