Factori care influenteaza alegerea inchirierii unui apartament

Unii oameni au foarte bine dezvoltat simtul proprietatii si se simt foarte bine atunci cand stiu ca au cumparat o proprietate, chiar si in rate, pentru care platesc cateva zeci de ani. Altii nu pun foarte mult accent pe acest lucru si prefera sa isi inchirieze un apartament, astfel incat sa se poate muta mai usor dintr-un loc in altul daca isi schimba serviciul sau intervin alte chestiuni in viata personala.

In general, locul de munca este un factor principal ce influenteaza alegerea locuintei.

Oameni din mai multe domenii sunt constienti de faptul ca oricand ar putea exista o relocare si ca pot fi mutati cu locul de munca in alt sector sau in alt oras. Pentru a fi mai aproape de locul de munca sau chiar de scoala copiilor, oamenii aleg sa inchirieze apartamentul in zona pentru a nu face naveta zi de zi. Dupa ce ca isi petrec cateva ore bune la locul de munca, ultimul lucru de care au oamenii nevoie este sa isi petreaca si cateva ore bune in drum spre casa, blocati in trafic, obositi, infometati si nervosi.

In plus, cei care inchiriaza un apartament tin cont si de locul de parcare. Aproape in orice familie exista o masina in ziua de azi si oamenii nu vor sa se trezeasca fara loc de parcare sau obligati sa parcheze la doua-trei strazi distanta, unde nu pot avea masina sub supravegherea directa. Inchirierea apartamentului este influentata si de un alt criteriu: daca acesta este mobilat sau nemobilat. Sunt familii care cauta apartamente deja mobilate dar si familii interesate de apartamente nemobilate unde isi pot aduce patul, aparatura electrocasnica, fotoliile si canapeaua, biblioteca, tot ceea ce le apartine.

Nu in ultimul rand, cei care isi doresc sa inchirieze un apartament trebuie sa fie foarte atenti si la felul in care este intretinut, cat de buna este instalatia, sa se intereseze care este procedura in cazul in care apare o problema (plateste proprietarul sau plateste chiriasul si se scade din chirie), precum si de cat de disponibil si usor de gasit proprietarul.

Leave a Reply