Ce greseli ar trebui sa evite oamenii atunci cand isi scot locuintele la vanzare?

Cei care s-au hotarat sa isi scoata locuinta la vanzare stiu cat de anevoios poate sa fie acest proces. Totul poate dura luni sau chiar ani de zile pana cand contractul de vanzare – cumparare se incheie intre cele doua parti.

Aparitia cumparatorului potrivit necesita timp, dar si nici eforturi din partea vanzatorului care trebuie sa se asigure ca locuinta sa se gaseste in cele mai conditii.

De multe ori, din nepasare, vanzatorul ajunge sa lase imobilul in paragina ceea ce duce la scaderea pretului final de achizitie, dar si la o amanare a procesului de vanzare. Casa trebuie sa isi pastreze stralucirea, iar micile imperfectiuni ar trebui acoperite astfel incat atentia cumparatorului sa fie captata inca din primul moment. Oamenii trebuie sa aiba in vedere faptul ca o curte plina de buruieni sau o zugraveala facuta la repezeala va iesi in evidenta si ii va face pe cumparatori sa se orienteze si spre alte oferte. O locuinta ingrijita in schimb este exact ceea ce acestia cauta.

Cadrul exterior trebuie sa fie unul cu adevarat ingrijit. Fie ca este vorba despre o casa cu o curte generoasa, fie ca este vorba despre un apartament de bloc, imprejurimile trebuie sa arate impecabil. Nimeni nu isi doreste sa se mute intr-o locuinta situata intr-o zona murdara. Chiar daca poate parea usor exagerat, vanzatorul ar trebui sa curete scara de bloc inainte de fiecare vizionare pentru a le oferi potentialilor cumparatori o imagine impecabila.

Cei care locuiesc la curte ar trebui sa acorde o atentie deosebita spatiilor verzi pentru ca acestea reusesc sa faca diferenta schimband efectiv aspectul exterior al locuintei. Iarba trebuie sa fie atent tunsa, gradinitele de flori trebuie sa fie periodic udate si curatate de buruieni, in vreme ce pomii fructiferi trebuie tunsi.

Daca exteriorul este impecabil, vanzatorul se poate muta acum in interiorul locuintei, aici unde trebuie sa acorde o atentie deosebita obiectelor de arta. Rolul acestora este acela de a infrumuseta incaperile si de a oferi o nota de eleganta si de unicitate decorului asa ca ar trebui evitate elementele jignitoare sau mult prea extravagante.

Leave a Reply