Constructiile imobiliare se mentin in crestere si in 2018

In ultimii ani, marile orase ale Romaniei au cunoscut un adevarat boom in domeniul imobiliar prin construirea unor noi blocuri, dar si a unor cladiri de birouri. Acolo unde a existat un oarecare spatiu, dezvoltatorii au avut grija sa il maximizeze astfel incat in prezent autorizatiile pentru construire se afla pe un trend ascendant. Institutul National de Statistica a subliniat faptul ca pana la ora actuala au fost emise peste 24.000 de autorizatii de construire ceea ce inseamna cu aproximativ 7% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Constructiile in zona rurala au cunoscut un real avant in prima parte a anului avand in vedere ca 64% dintre aceste autorizatii au fost eliberate tocmai pentru a permite ridicarea unor locuinte individuale. Bucurestiul este supraaglomerat, insa in fiecare zi mai apare o noua cladire care se inalta semeata si care promite sa aiba un design aparte.

Cele mai multe constructii se regasesc in zona de nord a Capitalei acolo unde spatiul disponibil este exact ceea ce dezvoltatorii au nevoie pentru a-si indeplini visul. In zona Aurel Vlaicu-Pipera se construieste la foc continuu in fiecare zi astfel incat cladirile de birouri ajung sa fie gata in cel mai scurt timp.

In timp ce Bucurestiul ramane principalul teren de dezvoltare al constructiilor imobiliare, tot mai multi antreprenori si-au indreptat atentia si spre marile orase ale Romaniei.

Alba Iulia spre exemplu, este un alt oras unde se construieste masiv. Cererea este destul de mare, iar acest lucru se traduce printr-o crestere a pretului inca din ultimii ani. In functie de zona, metrul patrat poate ajunge chiar si la 1.000 de euro, cu pana la 10% mai putin fata de perioada de boom a imobiliarelor din anul 2008. Tinand cont de acest aspect, tot mai multi dezoltatori au inceput sa revina pe santier din dorinta de a ridica noi si noi constructii.

Trebuie subliniat faptul ca a existat inclusiv o crestere a pretului materialelor de constructie, dar mai ales a fortei de munca. Dezvoltatorii au fost nevoiti sa indeplineasca toate aceste conditii pentru a duce la capat constructiile fara prea mari batai de cap. In ciuda acestor aspecte, domeniul imobiliar se afla in continuare intr-o panta ascendenta ceea ce poate reprezenta un real motiv de bucurie pentru personalul auxiliar.

Leave a Reply