Cum obtii mai mult spatiu intr-o casa mica

Achizitionarea unei case reprezinta astazi un efort foarte mare din punct de vedere financiar. Tinerii care vor sa nu mai plateasca chirie si sa aiba un imobil pe numele propriu trebuie sa faca, de cele mai multe ori compromisuri cand vine vorba despre casa pe care o cumpara. Atunci cand aleg o casa micuta, ei au nevoie de sfaturi utile pentru a transforma spatiul pe care il au la dispozitie intr-unul cat mai luminos si mai spatios.

Geamuri mari

Pentru inceput, important de stiut este faptul ca incaperile cu geamuri mari par intotdeauna mai spatioase, intrucat lumina patrunde in interior si ajuta la conturarea unei atmosfere foarte placute. Este un truc interesant, la care tinerii trebuie sa fie atenti inca din timpul cautarilor.

Parchet deschis la culoare

Un alt lucru care ajuta la obtinerea senzatiei de mai mult spatiu este alegerea unui parchet deschis la culoare. Poate fi vorba despre alb, crem deschis sau ivoire: acestea sunt doar cateva dintre alegerile ideale pentru camerele micute, in care totul va parea mult mai mare!

Mobilier minimalist

Tot pe lista trucurilor utile pentru obtinerea a mai mult spatiu este alegerea unui mobilier minimalist. Camerele nu trebuie neaparat sa fie foarte pline pentru a fi interesante. Este suficient ca in fiecare camera sa existe strictul necesar de piese de mobilier. De exemplu, in sufragerie se pot amplasa frumos o canapea, o masuta de cafea si corpuri mici de mobilier pe perete. Acestea sunt mai mult decat suficient pentru uzul general. Cat despre dormitorul matrimonial, aici tinerii au nevoie de un pat, de noptiere si de un dulap in care sa-si pastreze hainele.

Inlaturarea obiectelor inutile

Nu in ultimul rand, recomandat este ca persoanele ce vor sa obtina mai mult spatiu sa arunce toate lucrurile inutile. Din pacate, a devenit un trend ca oamenii sa colectioneze obiecte pe care nu le folosesc in general, doar in ideea in care poate la un moment dat vor avea nevoie de ele. Aceasta este o practica gresita, care duce la aglomerarea incaperilor si la crearea unei senzatii de sufocare.

Leave a Reply