Locuinta in chirie vs rata la banca?

Aceasta este una dintre intrebarile la care majoritatea oamenilor incearca sa afle un raspuns atunci cand decid sa plece din casa parinteasca pentru a-si construi un viitor. Tinerii constata ca este mult mai ok sa stea intr-o locuinta in chirie pentru ca se eschiveaza de la multe responsabilitati legate de intretinerea pe termen lung a imobilului, in vreme ce familiile isi doresc o casa a lor pe care sa o transforme intr-un adevarat camin.

Desi parerile sunt impartite, statutul de proprietar este unul mult mai bun si vine la pachet cu o serie intreaga de avantaje pe care oamenii ar trebui sa le cunoasca. Este adevarat ca 90% dintre romanii care decid sa isi cumpere o locuinta sunt nevoiti sa apeleze la creditul bancar, insa suma platita lunar catre banca este echivalentul sumei platite catre proprietar, cu avantajul ca la finalul perioadei, casa va ramane a lor.

O familie cu un buget mediu va obtinere fara probleme un credit ipotecar in cel mai scurt timp astfel incat isi va putea achizitiona casa mult visata. Este evident faptul ca toate cheltuielile legate de incheierea actelor presupun o suma considerabila de bani in plus, insa investitia finala este una mai mult decat profitabila, iar sacrificiul merita facut.

Cei care decid sa isi achizitioneze o locuinta proprie pot face orice modificari isi doresc legat de aspectul interior al incaperilor, spre deosebire de cei care locuiesc in chirie si care nu au voie sa aduca nicio modificare fara acordul proprietarului. Mai mult decat atat, nu se merita sa se faca nicio investitie in decorarea apartamentului tinand cont de faptul ca timpul petrecut intr-un imobil in chirie este unul limitat. Mobila poate sa fie veche sau poate sa nu fie neaparat pe gustul chiriasilor, insa acest aspect nu se poate schimba dupa bunul plac.

Fara doar si poate argumentele achizitionarii unei locuinte proprii sunt mult mai multe vs o locuinta in chirie asa ca doritorii ar trebui sa balanseze cu atentie argumentele pro, dar mai ales cele contra inainte de a lua orice decizie in acest sens.

Leave a Reply