Cum sa schimbi peretii unei camere fara sa ii zugravesti

decoratiuni

 

Amenajari interioare

Daca iti doresti o schimbare in casa ta, dar nu ai un buget consistent si nici nu vrei sa incepi un santier, care sa presupuna deranj si mizerie, poti apela la cateva trucuri simple, care te vor ajuta sa improspatezi imaginea camerei, fara un efort prea mare.

Tapetul

Poti alege sa imbraci complet un perete in tapet, ori doar o parte a acestuia, sau chiar intreaga camera. Tapetul este un mod simplu de a schimba radical o incapere fara a investi mult timp si bani. Poti alege un tabet elegant, cu dungi de nuante diferite ale aceleiasi culori, pentru a crea un accent subtil, ori te poti orienta catre modele grafice, puternice, pentru un interior modern. Daca ai ales sa amplasezi tapetul pe o portiune a peretelui, adauga o rama eleganta pe marginea acestuia si vei obtine un efect sofisticat si foarte actual.

Covoare

Chiar daca poate parea ciudat, amplasarea de covoare pe pereti poate avea un efect spectaculos. De la traditionalele scoarte folosite in mediul rural, pana la kilimurile orientale, de-a lungul timpului acestea s-au folosit pentru decorarea camerelor. Alege un model aflat la limita intre aceste stiluri si vei adauga un accent cromatic foarte interesant oricarei incaperi.

Placaje naturale

Materialele de constructie si decor au evoluat foarte mult in ultima vreme si acum putem gasi o multitudine de solutii pentru amenajari. Placajele pentru pereti sunt dintre cele mai diverse, de la traditionalele lambriuri de lemn, pana la pluta subtire sau piatra naturala. Acestea sunt de mare efect si vor schimba complet camera in care le vei folosi. In amenajari, ca in orice domeniu artistic trebuie sa ai indrazneala, pentru ca rezultatele spectaculoase nu vor veni niciodata din idei modeste.

Leave a Reply