Cum sa transformi un container intr-o casa?

De ceva timp, containerele maritime sunt in plina ascensiune si au devenit un adevarat succes in lumea imobiliara. Este adevarat ca transformarea unui container intr-o casa la comanda poate fi o optiune excelenta pentru a satisface toate dorintele in materie de spatiu, design, dar si de buget!

De la crearea unei garsoniere pana la asamblarea mai multor containere pentru a crea o casa mare, aceste pot fi folosite pentru orice tip de casa. Este necesar insa ca viitorul proprietar sa detina deja terenul pe care va fi aplasata noua casa inedita. In plus, acesta trebuie sa stie anumite informatii legate de o astfel de constructie, cum ar fi:

  • Pregatirea, izolatia si fitingurile

Daca este un container second-hand, va trebui cu siguranta sa fie curatat foarte bine inainte de utilizare. In unele cazuri poate fi nevoie chiar de o usoara restaurare. Ulterior, acesta poate fi conectat la retelele de apa, electricitate si gaz si izolat.

  • Compartimentarea si instalarea de electricitate si instalatii sanitare

In cazul in care este vorba despre mai multe containere, va trebui sa se taie o parte din pereti, astfel incat sa permita unirea acestora pentru a crea un spatiul de locuit mare. Apoi se pot monta cativa pereti despartitori, usi si ferestre, astfel incat spatiul de locuit sa poata fi amenajat dupa bunul plac al proprietarilor. Urmatorul pas ce trebuie facut este montarea instalatiei electrice si instalatiile sanitare pentru a transforma casa container intr-una perfect functionala.

  • Amenajare si decorare

Aceasta este probabil cea mai placuta parte a proiectului, in care se poate da frau liber tuturor dorintelor si ideilor!

Exteriorul containerului poate fi tapetat cu lemn sau cu panouri din PVC de diferite culori, iar acoperisul poate fi, de exemplu, dotat cu panouri solare sau amenajat ca o terasa. In ceea ce priveste interiorul, exista o libertate foarte mare pentru amenajare. Este important insa sa se tina cont de surafata locuibila, pentru a optimiza la maximum orice configuratie.

In final, trebuie mentiont ca alegerea construirii unei case container ofera multe avantaje, cum ar fi un cost mult mai mic, o perioada de constructie mult mai scurta si o structura exterioara solida, rezistenta la intemperii si la uzura.

Leave a Reply