Evolutia preturilor apartamentelor in Bucuresti in 2015

case de vanzare

Poti achizitiona o noua locuinta?

In zilele noastre, sa iti achizitionezi un apartament poate parea o treaba destul de complicate si extreme de costisitoare, mai ales de cand cu recenta criza financiara care a distrus absolut orice sector comercial, cel imobiliar nefiind nici el vreo exceptie. In semestrul I al anului 2015, preturile apartamentelor si a caselor aflate in vanzare a crescut cu 2,61 %, pretul mediu inregistrat fiind de aproximativ 68.750 euro. Aceste cifre se refera indeosebi la ce se afla in Nordul Capitalei. Astfel observam o crestere substantiala, in comparatie cu preturile practicate in anul precedent, 2014.Iata ca devine aproape din ce in ce mai greu sa iti achizitionezi un apartament, de vreme ce veniturile constante ale unui roman nu sunt cu mult mai mari decat cele ale anului trecut. Cumpararea unui apartament, devine astfel un lux ce nu si-l pot permite decat cei cu venituri peste medie. Desigur, exista oricand varianta unui imprumut, insa din nou, nu multi sunt cei dispusi sa apeleze asa ceva, intrucat un imprumut atrage mereu dupa sine consecinte nedorite.

Fluctuatia de preturi ale apartamentelor bucurestene s-a mentinut la rang inalt in anul acesta, astfel, daca in ianuarie s-a integistrat o crestere, ea a fost reglata de scaderea din februarie, preturile ajungand la un nivel acceptabil la inceputul verii, ele scazand dramatic odata cu mijlocul verii. Tendinta permanenta de scadere a preturilor o au blocurile de la periferie, unde interesul nu este atat de crescut. De asemenea, tot o tendinta de scadere dramatica o inregistreaza si blocurile noi, in defavoarea celor vechi, cu referinta. Nu putem sa intelegem de ce oamenii continua sa prefere blocurile vechi, insa, probabil ca acest lucru este de natura psihologica. Daca in cazul apartamentelor aflate la periferie, se intelege, intrucat trebuie sa fie destul de dificil sa te afli intr-un loc in curs de populare, unde nu ai acces la magazinele principale si nici la transport in comun, in cazul apartamentelor noi versus apartamente vechi, dilema ramane in picioare.

Din punct de vedere al ofertelor existente pe piata, 2015 a adus o crestere de 14,51%, comparativ cu anultrecutsi cu aceeasi perioada, cu toate ca preturile au fluctuat constant. Profilul psihologic al cumparatorului inca nu a fost depistat in intregime, insa cu siguranta se pot observa cateva caracteristici importante atunci cand vine vorba despre acesta, caracteristicice au fost dezbatute mai sus. Mentionam ca acest studio de caz a fost realizat mult mai pelarg de catre echipa HomeFinders.

 

 

 

Leave a Reply