Inainte de semnarea contractului de inchiriere a apartamentului

Este important sa verificati apartamentul pe care urmeaza sa il inchiriati, pentru a identifica orice problema de care este posibil sa o aiba, chiar daca aceasta nu este foarte vizibila. In primul rand, cautati orice semn de mucegai si insecte. Deschideti si inchideti usile si ferestrele, dar si incuietorile si stabiliti daca acestea functioneaza corect. In baie, verificati toaleta, apa de la chiuveta si dus, presiunea si temperatura acesteia.

Exista anumite intrebari pe care este necesar sa le adresati politicos proprietarului si anume:

  • Cat este chiria?

  • Exista anumite utilitati incluse in chirie?

  • Cat costa garantia pe care trebuie sa o platesc?

  • Ce fel de persoane locuiesc deja in bloc? Elevi, cupluri casatorite cu copii sau oameni mai in varsta?

  • Ati avut probleme cu alti chiriari?

  • Exista si un loc de parcare? Daca da, cat trebuie sa platesc pentru el?

  • Veti avea grija de eventualele probleme minore de intretinere din casa sau sunt eu responsabil pentru acestea?

  • Am permisiunea sa fac schimbari in casa?

Cereti-i proprietarului informatii cu privire la experientele anterioare. In general, review-urile online tind sa scoata in evidenta doar experiente neplacute cu proprietatul sau cu apartamentul, fapt ce ii face pe cititori sa devina sceptici. Daca vreti sa inchiriati un apartament dintr-un anumit complex, cel mai bine este sa ii abordati pe chiriasii actuali, pe care sa ii intrebati despre experienta lor acolo, daca sunt in siguranta in acea zona sau daca vecinii sunt linistiti si prietenosi.

Este important ca inainte sa semnati contractul, sa dispuneti de banii pentru garantie si pentru prima chirie. Cand semnati contractul, majoritatea proprietarilor vor cere o garantie, precum si banii pentru prima luna in care veti locui in apartament. Astfel ca daca veti parasi apartamentul mai devreme de termenul stabilit in contract, ori lasati apartamentul intr-o stare proasta, proprietatul va folosi acea suma de bani reprezentand garantia, pentru a acoperi anumite costuri. Daca parasiti apartamentul in aceeasi stare in care l-ati inchiriat, depozitul de garantie va va fi inapoiat.

Cititi contractul de inchiriere foarte bine inainte de a-l semna. Nu semnati nimic pana nu il parcurgeti in totalitate, cuvant cu cuvant, astfel ca pe viitor nu vor aparea surprize neplacute. Adresati orice intrebare doriti proprietatului, orice nelamurire ati avea.

Leave a Reply