Schimbarea canapelei- una din marile provocari ale reamenajarii livingului

Unul din principalele obiecte de mobilier ale livingului este canapeaua. Canapeaua poarta amprenta tuturor invitatilor dar si a serilor reusite in familie. Canapeaua trebuie sa fie confortabila, sa arate bine, in unele situatii sa poata fi extensibila, pentru ca sunt familii in care un membru doarme in living si restul in dormitor sau sunt si situatii exceptionale in care raman musafiri peste noapte.

Asadar, canapeaua este un obiectiv important in planurile de amenajare si reamenajare ale livingului. Achizitionarea ei nu trebuie sa fie o decizie de moment ci luata dupa ce cumparatorul a studiat bine optiunile pe care le are. Canapeaua poate fi fixa, simpla sau extensibila. Cea extensibila este preferata in majoritatea familiilor in care exista un membru care trebuie sa doarma separat sau musafiri. De asemenea, oamenii isi pot alege chiar si un coltar. Coltarul este o versiune complexa si completa a canapelelor simple iar forma acestuia permite utilizarea atat in pozitie normala cat si pe post de pat.

Clientii trebuie sa se orienteze si catre dimensiunile pe care trebuie sa le aiba canapeaua. O canapea buna se alege si in functie de dimensiunea camerei. Pentru o familie numeroasa nu va fi suficienta o canapea in 2 locuri, ci mai degraba un coltar spatios. Daca livingul este mic, clientii trebuie sa se orienteze catre o canapea cu doua sau trei locuri si sa completeze cu un scaun, un taburet sau un fotoliu.

Conteaza foarte mult si materialele din care este realizata canapeaua. Cadrul sa fie din lemn sau din metal, tapiteria sa fie din stofa sau din piele, in functie de preferintele clientului. Tapiteria din piele este mai usor de intretinut iar cadrul de lemn este preferat de catre clientii care au un sufragerie si o mobila din aceeasi esenta pe care o are canapeaua mult visata.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult designul, confortul si aspectul canapelei, stilul in care sa fie realizata, decorul, culorile, forma. Oamenii trebuie sa acorde mai multa atentie gasirii canapelei potrivite pentru living tinand cont de necesitati si de design. Inainte de a porni in cautarea canapelei perfecte, clientii trebuie sa evalueze toate criteriile mai sus mentionate.

Leave a Reply