De ce sa vizitezi Malaezia

O tara frumoasa, cu un bogat patrimoniu cultural care imbina influenta asiatica si europeana, Malaezia ofera numeroase atractii. Va prezentam cateva dintre cele mai bune atractii culturale si naturale, locuri si locatii din Malaezia, de la piata centrala din Kuala Lumpur pana la cetatea A Famosa din Malacca.

 

Piata centrala din Kuala Lumpur,

Este un loc plin de viata, colorat si plin de tarabe. Standurile sunt grupate si bazate pe principalele rase etnice din Malaezia (mai ales Malay, chineza si indiana) unde se vand o multitudine de mestesuguri lucrate manual, de la haine la sculpturi in lemn si de la bijuterii la tesaturi. Piata contine, de asemenea, un spatiu rezervat galeriilor de arta care prezinta lucrarile artistilor locali.

George Town este capitala Penang, stat insular cu cea mai mare populatie chineza din Malaezia. Dar Penang a fost un important centru comercial pentru britanici, iar orasul George Town in particular, numit dupa regele britanic George III, este un testament fascinant al amestecului de influente asiatice si europene pe care insula a experimentat-o pe parcursul istoriei sale. Istoricul multicultural al orasului este in mod special consacrat in arhitectura bogata si eclectica a orasului, plina de cladiri istorice incantatoare, situate mai ales in cea mai veche parte a orasului.

Langkawi este principala insula a unui grup format din 99 de insule, care formeaza arhipelagul cu acelasi nume. Adesea trecute cu vederea, in special de catre turistii occidentali, in favoarea insulelor thailandeze mai cunoscute, Langkawi ofera peisaje minunate, cu plaje superbe, nisip fin, apa curata si mlastini de coasta. Zonele interioare nu sunt mai putin izbitoare. Junglele tropicale sunt dense cu vegetatie luxurianta si bogate in fauna (numele insulei indica un vultur cu pene rosiatice) care ii va impresiona pe iubitorii de natura si paduri tropicale nedefinite, in mare masura neatinse.

A Famosa (in portugheza “celebrul”) este o cetate istorica din Malacca, capitala statului malajan Malacca. Construita la inceputul anilor 1500 si continuu extinsa pe parcursul acestui secol, fortareata cu patru stalpi este acum o ruina. Cu toate acestea, A Famosa va atrage interesul curiosului si istoricului ca simbol emblematic al trecutului orasului. Cetatea, construita de portughezi, a cazut ulterior in mainile olandezilor si britanicilor, devenind astfel o posesie a tuturor europenilor care au colonizat orasul. Orasul Malacca ofera si alte atractii interesante, cum ar fi Stadthuys, resedinta guvernatorului olandez din secolul al XVII-lea si strada Jonker, populara pentru numeroasele sale magazine si restaurante.

Leave a Reply