Amenajarea locuintei in stil exotic – o provocare pentru persoanele cu initiativa

Persoanele care calatoresc adesea in destinatii exotice, cei care adora sa afle lucruri noi despre cultura altor popoare si vin din fiecare tara pe care o viziteaza cu o amintire draga pot opta pentru amenajarea locuintei sau cel putin a unei incaperi a locuintei in stil exotic.

Spre exemplu, livingul poate deveni un adevarat muzeu pentru cei care adora stilul exotic si doresc sa isi expuna suvenirurile pe care le-au adus din alte tari. Amenajarea in stil exotic permite includerea frumusetilor si a specificului unei anumite culturi in propria locuinta.

Prin ce se caracterizeaza stilul exotic si cum este aspectat in amenajarile interioare?

Nimic nu este mai placut decat o zi petrecuta la plaja sau intr-un loc relaxant, insa aceasta atmosfera de liniste si confort poate fi adusa si in propria locuinta, prin crearea unui pat improvizat din perne colorate in mansarda, spre exemplu, sau in living, in care proprietarii pot savura un cocktail de fructe exotice alaturi de prieteni.

Stilul exotic implica, de asemenea, elemente coloniale cu un design caracteristic, elemente unicat, care sunt adesea completate de decoratiuni din lemn sau din bronz in aceeasi tematica. Mobilierul exotic este de multe ori definit de designeri ca fiind cel realizat din lemn de bambus sau lemn de ratan.

Stilul exotic – in stransa legatura cu natura

Amenajarea locuintei in stil exotic presupune lipsa de conventionalism, astfel incat toate componentele unei asemenea amenajari sa faca trimitere la elemente din natura. Adesea sunt folosite culori pamantii, tesaturi cu animal print sau piese de mobilier din bambus. Rezultatul este unul foarte relaxant si spectaculos. Decoratiunile din ceramica sau textilele care sunt imprimate cu vopsele naturale pot crea o atmosfera ceva mai exotica, alaturi de statuetele din lemn, din piatra sau din ceramica, de cuverturi, perdele si draperii in acelasi ton.

Un living sau o terasa decorate in stil exotic presupun piese de mobilier simple, insa care sunt evidentiate de accesorii indraznete in tonuri de rosu, galben, verde sau oranj. La fel ca si mobila, decoratiunile specifice stilului exotic sunt foarte importante si difera de la o cultura la alta.

Leave a Reply