Bazele unei piscine- cum functioneaza si cum o intretinem

Teoretic, piscina nu este decat un bazin cu apa. Insa importanta acesteia este recunoscuta mai ales intr-o zi torida de vara, cand cu totii avem impresia ca este posibil ca piscina sa fie cea mai folositoare inventie din lume. In acest articol vom afla cum sunt construite piscinele si vom arunca o privire asupra sistemului care o mentine curata.

Piscinele pot avea diverse forme, depinzand in mare parte scopul pentru care o construiti.

Veti avea nevoie de o piscina spatioasa in cazul in care sunteti pasionati de inot. Indiferent de forma pe care o va avea, mare parte din acestea, de la cea din curtea casei, pana la cea dintr-un parc de distractii, functioneaza la fel. Acestea utilizeaza un sistem care filtreaza un volum mare de apa, pastrand-o curata. Pentru a construi o piscina in curtea casei, aveti nevoie de spatiu, in primul rand, departe de privirile curiosilor.

Odata ce ati ales locul in care o veti construi si forma acesteia, puteti face masuratorile, ultierior sapaturile, urmand sa dati forma dorita piscinei. Urmatorul pas este de a aseza un strat de pietris la sol, fixat pe un material geotextil. Anumite piscine, in functie de materialele pe care le alegeti, pot necesita pregatirea unei placi de beton, insa pentru altele patul din pietris va fi suficient. Ceea ce urmeaza, este transportul si fixarea bazinului in sapatura efectuata anterior.

Deoarece apa din piscina se va afla la acelasi nivel cu solul, este nevoie de un sistem de scurgere si anume un skimmer, care va evacua si impuritatile. Tehnologia cu ajutorul careia veti controla si intretine piscina, va fi instalata intr-o camera speciala, ori intr-un garaj, subsol, loc amenajat in gradina.

Adaugati bazinului vostru si proiectoare subacvatice, lumini decorative si becuri led, pentru a va putea bucura de apa si seara. Pentru copii, atasati un tobogan si alte jucarii, la fel si echipamente ajutatoare pentru cei mici.

Cu privire la intretinerea apei din piscina, aceasta este foarte importanta si deloc dificila. Odata ce ati decis constructia unui astfel de bazin in curte, asigurati-va ca aveti timp sa o curatati. Cu ajutorul unui sistem de verificare special, masurati componenta chimica a apei, de altfel esentiala. O cantitate prea mare de chimicale in apa poate fi daunatoare. Intretineti piscina corespunzator, zi de zi. Ajutandu-va de o plasa, adunati reziduurile care se gasesc la suprafata apei, colectate in timpul noptii. De altfel, odata la 7-10 zile, este recomandata curatarea peretilor si a podelei bazinului. Filtrul de apa are o importanta majora si de aceea, se recomanda mentinerea lui curat intotdeauna.

Leave a Reply