Ce trebuie sa stim despre amenajarea unui balcon

Amenajarea unui balcon poate sa fie dificila atunci cand spatiul este unul limitat, motiv pentru care gospodinele ar trebui sa aiba in minte cateva idei practice, idei care le vor ajuta sa eficientizeze spatiul de care dispun.

Tips &Tricks pentru amenajarea unui balcon

  • In primul rand, ar trebui sa se tina cont atat de dimensiunile balconului, cat si de pozitionarea acestuia sau de spatiile inguste, de colturi sau de zonele rotunjite. Este important ca mobilierul sa fie pozitionat in zonele laterale, astfel incat spatiul sa para mai mare si mai primitor, mai ales pentru iubitorii de cafea care doresc sa savureze licoarea magica dimineata, pe balcon. Scaunele pot fi inlocuite de bancute, iar masa poate fi una rotunda, mica.
  • Plantele sunt cele care dau un aer proaspat si ofera senzatia de gradina, la doar doi pasi de dormitor, asa ca doritorii nu ar trebui sa ezite sa agate cateva ghivece pe un panou vertical sau direct pe perete.
  • In privinta coloristicii, se poate opta pentru asortarea spatiul balconului in culorile deja existente in camera anterioara sau se poate merge pe unele nuante deschise precum alb, galben pai, care vor da senzatia de spatiu mai amplu. In plus, luminile din diferite unghiuri vor juca si ele un rol important ajutand la conturarea unui spatiu mai mare.
  • Atunci cand se amenajeaza un balcon, trebuie luat in considerare comfortul si intimitatea pe care acesta il ofera. Cei care nu au balconul inchis pot crea un zid natural intre ei si vecini cu ajutorul plantelor de bambus, spre exemplu, care pot fi folosite pentru a crea un spatiu cu iz tropical. Betele de bambus au diverse marimi asa ca pot fi agatate cu lejeritate umpland astfel spatiile goale.
  • Balconul se poate transforma usor intr-o oaza de liniste chiar in mijlocul orasului, imbinand atat elemente vintage ( ceasuri mari montate intr-un colt, vesele de cafea din zestrea bunicii) cat si neomoderniste precum scaunele sau cosulete din ratan, masute facute din dopuri de pluta sau plante agatatoare care sa mentina incaperea la un nivel ridicat de oxigen.

Iubitorii de animale pot transforma balconul in spatiu dedicat catelului sau pisicii, cu zone de joaca, casute, iarba sintetica sau trambuline

Leave a Reply