De ce merita sa investesti intr-o proprietate de vacanta?

Boom-ul pietei imobiliare face din ce in ce mai dificila gasirea unui apartament sau a unei case atractive intr-o locatie buna si la un pret rezonabil.

Prin urmare, oamenii care intentioneaza sa cumpere in scop investitional devin din ce in ce mai interesati de imobile de vacanta – nu numai in Romania, ci si in strainatate. De ce se merita achizitionarea, de exemplu, a unui apartament la mare sau o cabana la munte? Iata cateva argumente in randurile urmatoare.

  • Investitie mare de capital

Proprietatile de vacanta pot fi o investitie la fel de buna ca si locuinta in centrul unui oras mare. Merita subliniat faptul ca preturile lor sunt uneori mult mai atractive din cauza interesului mai scazut al cumparatorilor – majoritatea oamenilor care doresc sa cumpere imobile in scop investitional se concentreaza pe apartamentele din orasele mari.

Intre timp, un astfel de apartament, de exemplu pe litoralul romanesc, este o idee grozava pentru o investitie pe termen lung.

  • Venit pasiv

O proprietate de vacanta ii poate aduce proprietarului un venit foarte bun, nu doar in plin sezon. Spre deosebire de opinia populara, romanii calatoresc prin tara pe tot parcursul anului – multi oameni prefera sa mearga, de exemplu, la marea lor natala la inceputul primaverii sau toamnei, cand nu sunt aglomeratii si preturile sunt normale.

Deci, daca se alege proprietatea potrivita, se pot castiga bani din ea pe tot parcursul anului, in timp ce varful veniturilor va fi vara. Este dovedit faptul ca, achizitionarea unui apartament se va rambursa in decurs de 8-10 ani – aceasta este o informatie importanta pentru persoanele care se gandesc sa finanteze o investitie cu o ipoteca.

  • Locul tau de vacanta

Nu trebuie uitat ca o proprietate de vacanta poate fi folosita si de proprietarii sai. Nimic nu ii impiedica pe acestia sa inchida rezervarea pentru o perioada, de exemplu, primele doua saptamani din iunie si sa mearga la apartamentul sau casa lor. In acest fel, economisesc banii cheltuiti la hoteluri/pensiuni, nu trebuie sa mai piarda timpul cautand locuri libere, stiu exact ce vor gasi acolo si se pot simti ca acasa.

Aceste argumente justifica faptul ca exista un interes foarte mare pentru achizitionarea de imobile de vacanta. In afara de Romania, se cauta mai ales in Croatia, Italia, Spania si Grecia.

Leave a Reply