Stiluri arhitecturale in istorie I

Stilurile arhitecturale au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, pentru a putea ajunge la cladirile maestuoase de astazi sau la frumoasele case personalizate sector 3. Desi la www.ozunresidence.ro gasiti si case noi metrou Titan, este bine de stiut cum a evoluat arhitectura de-a lungul timpului.

Preistorie

Inainte de istoria inregistrata, oamenii construiau movile de pamant, cercuri de piatra, megaliti sau alte structuri care nu sunt inca intelese de arheologii din zilele noastre. Arhitectura preistorica include structuri monumentale, cum ar fi Stonehenge, locuinte in stanca din America sau structuri din paie si noroi pierdute in timp.

Egiptul Antic

Intre 3050 ien si 900 ien, in Egiptul Antic s-au construit structuri monumentale si fascinante, precum piramidele, temple sau diferite altare. Acestea nu erau structuri primitive, Piramidele din Giza fiind considerate chiar si astazi minuni ale lumii, fiind un model clar de inginerie avansata ce nici acum nu poate fi inteleasa.

Epoca clasica (850 ien – 476 ien)

Incepand cu cresterea Greciei Antice si pana la caderea Imperiului Roman, cladirile au fost construite in conformitate cu reguli precise, drept urmare inca mai gasim urme are acestora. Stilurile clasice cu coloane continua sa influenteze arhitectura si din ziua de azi.

Epoca Bizantina (527 – 565 en)

Dupa ce Imparatul Constantin a mutat capitala Imperiului Roman la Bizant (actualul Istanbul) in anul 330. arhitectura romana a evoluat intr-un stil gratios, care folosea caramida in loc de piatra, acoperisuri in forme de cupola, mozaicuri elaborate si forme clasice.

Epoca Romanica (800-1200)

In vreme ce Imperiul Roman se raspnadea in intreaga lume, arhitectura romanica, indesata si cu arcade rotunjite, se raspnadea si ea. Au inceput sa apara bisericile si castelele medievale construite cu ziduri groase si piloni grei.

Leave a Reply